۷ دقیقه
لیزردرمانی

دیسک کمر با لیزر درمان می شود؟

آنچه می خوانید...

استفاده از لیزر پرتوان برای درمان کمر درد ناشی از بیرون زدگی دیسک

عارضه ای که اغلب مراجعه کنندگان به مطب پزشکان یا سایر مراکز خدمات درمانی از آن گله دارند، کمردرد است. برخی آمارها نشان می دهد بعد از بیماری های قلبی و عروقی، کمردرد بالاترین میزان مراجعه را در بین بیماران به خود اختصاص داده است. دلایل مختلفی می تواند زمینه بروز این درد را ایجاد کند. در اغلب موارد، سبک ناسالم زندگی موثرترین دلیل در بروز درد در ناحیه کمر یا ستون مهره ها است. حتی انجام ورزش های سنگین به صورت اصولی نیز می تواند زمینه این عارضه را بوجود بیاورد.از طرف دیگر، برخی حوادث و آسیب های وارد شده به کمر در دوران نوجوانی و جوانی می تواند سبب بروز کمردهای شدید در میانسالی و پیری باشد. با توجه به نوع عارضه درمان های مختلفی برای آن وجود دارد. یکی از درمان های موثر، درمان دیسک کمر با لیزر است. ما این مقاله را به بررسی علت ایجاد، علائم و درمان کمردرد با لیزر اختصاص دادیم.

برای بهبود بیرون زدگی دیسک کمر از لیزر تراپی می توان استفاده کرد.

بیماری های شایع در ناحیه کمر

اغلب افراد در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال با درد در ناحیه کمر مواجه می شوند. گاهی ممکن است شدت این درد تا هفته های ادامه پیدا کند. دلایل مختلفی می تواند برای این عارضه وجود داشته باشد. اما مهم ترین عوامل ایجاد کننده کمر درد عبارتند از:

  • سرطان نخاع
  • دیسک کمر
  • سیاتیک
  • التهاب مفصل
  • عفونت های کلیوی
  • عفونت ها و آسیب های ستون مهره ها

دلایل بروز کمر درد

  1. کشیدگی
    در ورزشکاران حرفه و افرادی که کارهای سنگین انجام می دهند به دلیل مختلف ممکن است رباط کشیده یا حتی پاره شود. این کشیدگی اغلب به صورت درد، خشکی و اسپاسم های عضلانی نمود پیدا می کند. پرهیز از انجام هر نوع فعالیت فیزیکی و استراحت مطلق می تواند تاثیر بسزایی در کاهش این دردها داشته باشد.
  2. آسیب به دیسک ها
    دیسک در حقیقت صفحات بین ستون مهره های است. آسیب به این نقطه از بدن حتمی است. یکی از مواردی که می تواند احتمال بروز این عارضه را بیشتر کند، افزایش سن است. معمولا در اثر وارد آمدن فشار زیاد به ریش های عصبی در نخاع و ستون مهره ها، دیسک یا همان صفحات غضروفی از حالت طبیعی خود خارج می شوند. دردهای ناشی از کمر درد با استراحت خوب نمی شود. و تا حدود ۷۲ ساعت ادامه خواهد یافت.
  3. تنگ شدن کانال نخاعی
    عامل اصلی در ایجاد این نوع دردها، وارد آمدن فشار بسیار زیاد بر طناب و عصب های نخاعی است. این عارضه معمولا با علائمی مانند بی حسی و کرختی، اسپاسم یا گرفتگی عضلانی و خستگی همراه خواهد بود. ممکن است فرد در هر نقطه از بدن خود این دردها را احساس کند.

علائم بیرون زدگی دیسک کمر

  • درد مداوم و طولانی در ناحیه کمر که ممکن است با استراحت تسکین پیدا نکند
  • احساس درد شدید در ناحیه کمر یا خم شدن هنگام برداشتن وسایل
  • درد شدید و موضعی طولانی مدت در یک قسمت از کمر
  • درد، بی حسی و گزگز در یکی ای هر دو پا
  • ضعف در پا که منجر به اختلال در راه رفتن شود
  • بروز مشکل و اختلالاتی در دفع ادرار و مدفوع
  • بروز علائمی مانند کاهش اشتها و وزن

بیماری های مرتبط با کمر چگونه تشخیص داده می شود؟

ممکن است پزشک برای تشخیص علت اصلی کمر درد چندین هفته وضعیت بیمار را بررسی کند

پزشک برای درک درست از علت کمر درد، در گام اول سوابق پزشکی بیمار را با دقت بررسی می کند. سپس به بررسی اثرات ناشی از کمر درد بر سایر اندام های می پردازد. واکنش سیستم عصبی بیمار بررسی خواهد شد. این امر برای بررسی میزان تاثیر کمر درد بر اعصاب نخاعی است. برای بررسی دقیق تر ام آر آی یا سی تی اسکن تجویز خواهد شد. با یان حال، اگر علائم بیمار خفیف باشد، پزشک قبل از انجام آزمایشات تکمیلی بیمار را به مدت چند هفته تحت بررسی و مراقبت قرار خواهد داد. زیرا اغلب دردهای ناحیه کمر بدون نیاز به انجام درمان های سنگین بهبود پیدا خواهند کرد.

راهکار های درمان دیسک کمر

از جمله روش های درمان دیسک کمر بدون جراحی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان های خانگی
    تاثیر این نوع درمان تا ۷۲ ساعت بعد از شروع درد خواهد بود. اگر فردی پس از این مدت زمان هنوز با درد در ناحیه کمر مواجه است، باید سریعا به پزشک مراجعه نماید. توصیه می شود برای درمان کمر درد در ۷۲ ساعت اولیه، ابتدا روی ناحیه درد کمپرس یخ قرار داده شود و سپس آن ناحیه را گرم نمود. می توان از داروهایی مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده نمود. دراز کشیدن نیز می تواند در کاهش یا تسکین درد موثر باشد. علاوه بر این، حمام آب گرم نیز می تواند تا حد زیادی درد را کاهش دهد.
  • درمان پزشکی
     در این مرحله چندین روش درمانی مختلف وجود دارد. اما در گام اول باید علت بیماری را تشخیص داد. سپس می توان از انواع داروها، فیزیوتراپی و طناب نخاعی برای درمان استفاده کرد. کی از راه ها دیگر نیز درمان دیسک با لیزر است. در برخی موارد نیز ممکن است جراحی ضرورت پیدا کند. این موارد با توجه به شدت عارضه و با تشخیص پزشک انجام خواهد شد.

درمان کمردرد با لیزر

در این روش با استفاده از یک اشعه پر قدرت، انرژی به صورت انتخابی به بافت های هدف می رسد. اشعه های به کار رفته در این روش به صورت نوری قوی و موازی هستند. در مورد دردهای ناشی از تنگ شدن کانال نخاعی، دیسک، آرتروزها، درد در ناحیه لگن و پا، دردهای سیاتیک، اصلاح عمل های جراحی ناحیه کمر، و سندروم فاست می توان از لیزر درمانی استفاده کرد. استفاده از لیزر می تواند تا حدود ۸۰ درصد در درمان دردهای ناحیه کمر موثر و موفق عمل کند. با این حال، برای بهبودی کامل مدت درمان با لیزر بین ۶ تا ۸ هفته طول خواهد کشید.

  • لیزر کم توان

این شیوه درمانی اغلب با نام درمان با لیزر سرد شناخته می شود. در این روش، برای درمان دردهای کمر درد از لیزرهای دارای توان کم استفاده می شود. در صورت اینکه دلیل اصلی بروز کمر کرد، زخم، استرس و آسیب های عصبی باشد استفاده از این روش در درمان، بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت. اشعه لیزر در یان شیوه به مدت ۳۰ ثانیه یا یک دقیقه بر روی محل درد تابانده می شوند.

  • لیزرهای پرتوان

لیزر پرتوان یا لیزر فست بسیار تخصصی تر از لیزرهای کم توان هستند. در نتیجه، انجام این شیوه درمانی به مهارت و دانش بیشتری نیاز دارد. به عبارت ساده، در انتخاب محل دقیق تاباندن اشعه یا حتی انتخاب این نوع شیوه درمانی باید حساسیت و دقت فراوانی به کار رود. تاثیر درمانی این روش بسیار سریعتر و مطلوب از لیزر سرد است.

مزایای درمان کمردرد با لیزر

  • روشی کاملا غیر تهاجمی است
  • نتایج بالینی این روش از نظر مجامع علمی تایید شده است
  • از این روش می توان بلافاصله پس از اعمال جراحی استفاده نمود
  • سبب کاهش ضرورت مصرف دارو می شود
  • در بازیابی طبیعی حرکتی بدن بسیار موثر عمل می کند
  • در تمام افراد و تمام سنین می توان از این روش درمانی استفاده کرد
  • این روش فاقد درد است
  • در تسکین و کاهش دردهای ناحیه کمر بسیار موثر است.

نتیجه گیری

با توجه به سبک زندگی امروزی امکان آسیب به نخاع افزایش یافته است. این امر، سبب بروز دردهای شدید در ناحیه کمر می شود. اگر چه که، استراحت در درمان این نوع دردها بسیار موثر است. اما در صورت شدت یافتن و عدم درمان قطعی، درمان کمردرد با لیزر امری حتمی خواهد بود. در این مقاله،  علت ایجاد، علائم و درمان کمردرد با لیزر بررسی شده است.

دکتر آریانی

دکتر محمدرضا آریانی

فوق تخصص درمان و کنترل درد درمان غیر جراحی دیسک کمر ،گردن، آرتروز، سردرد، دردسرطانی بیوگرافی دکتر محمدرضا آریانی  عضو انجمن درد(IASP)  گذراندن دوره تخصص آنستزیولوژی و درد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران ۱۳۸۶  گذراندن دوره فلوشیپ فوق تخصصی درد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۳۹۲  ورود به دوره فوق تخصص درد با رتبه آول  گذراندن دوره های متعدد اینترونشن درد در اروپا و آسیا  گذراندن دوره آموزشی کارگاه Racz Catheter در اروپا  گذراندن دوره محرک طناب نخاعی SCS در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران  گذراندن دوره کارگاه پیشرفته اندوسکوپی دیسک و ستون فقرات در سیتم GORE در سال ۲۰۲۰  عضو رسمی انجمن بین المللی مطالعه درد IASP  عضورسمی انجمن رژیونال آنستزی و درد ایران ISRAPM  عضو گروه فوق تخصصی درد، آندوسکوپی و جراحیهای کم تهاجمی ستون فقرات SPMC

نوبت دهی آنلاین

کاربر گرامی، ضمن سپاسگزاری از شما به دلیل انتخاب روش نوبت دهی آنلاین لطفا گزینه زیر را انتخاب نمایید و سپس روی گزینه اطلاعات تکمیلی کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *