Search
Close this search box.
درد-بعد-از-جراحی-کمر چیست؟

درد بعد از جراحی کمر و درمان آن

درد بعد از جراحی کمر یکی از مشکلات شایع و نگرانی های افراد بعد از این جراحی است که در کیفیت زندگی آن ها بسیار تاثیرگذار است و موجب آزار افراد خواهد شد. از آنجایی که جراحی کمر، یکی از روش های درمانی برای برطرف کردن برخی از بیماری های مرتبط با کمر مانند دیسک انجام می شود درد بعد از آن بسیار طبیعی است و باید به این نکته اشاره کرد که این درد موقتی بوده و می توان با استفاده از روش هایی به تسکین آن کمک کرد.

درد-بعد-از-جراحی-کمر-و-درمان-آن

این درد می‌تواند یا به صورت موضعی در ناحیه عمل یا به صورت شدید ظاهر شود. در برخی از موارد منجر به محدودیت در حرکت و همچنین کاهش عملکرد روزمره افراد خواهد شد. در این صورت افراد به دنبال روش هایی جهت کاهش درد و تسکین آن هستند.

در این مقاله به بررسی علت ها و همینطور روش های کاهش درد بعد از جراحی کمر خواهیم پرداخت، پس در ادامه مقاله همراه ما باشید.

دلایل درد بعد از جراحی کمر

این عارضه علت های مختلفی دارد که در ادامه آن ها را بررسی خواهیم کرد.

آسیب به بافت‌ های اطراف عمل

جراحی کمر به طور معمول به دلیل ایجاد برش هایی در بافت نرم و همینطور عضلات اطراف کمر موجب تحریک عصب ها شده و امکان دارد به عصب ها و عروق خونی آسیب وارد کند. و در نهایت این آسیب ها منجر به ایجاد درد و التهاب ناحیه جراحی خواهد شد.

التهاب

یکی دیگر از موارد دیگری که بعد از جراحی کمر برای افراد امکان دارد در اثر وارد شدن آسیب به بافت ها بروز پیدا کند التهاب است که موجب ایجاد درد، تورم و استرس عصبی خواهد شد.

تغییرات عصبی

 جراحی کمر ممکن است به دلیل ایجاد فشار، وارد شدن آسیب و انجام جراحی به صورت غیراصولی بر روی ریشه های عصبی و نخاع فشار وارد شده و منجر به ایجاد تغییراتی در سیستم عصبی افراد شود که این تغییرات عصبی امکان دارد منجر به درد، تورم و کاهش عملکرد عصبی شود.

عوامل روانشناختی

علت دیگری که در ایجاد درد بعد از جراحی کمر تاثیر دارد عوامل روانشناختی است که این عوامل شامل استرس، اضطراب و افسردگی و… است. استرس قبل و بعد از جراحی نیز ممکن است در تشدید درد نقش داشته باشد.

نکته: مهم است بدانید که عوامل فوق به طور همزمان و متقابل می‌توانند در درد بعد از جراحی کمر نقش داشته باشند. آشنایی با علت های مختلف درد بعد از جراحی کمر و تاثیر هر عامل بر درد، به تشخیص دقیق تر و برطرف کردن این درد کمک خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: درمان میگرن ، با جدیدترین راهکارها و با درصد موفقیت بسیار بالا در ایران

نوع درد بعد از جراحی کمر

در زمینه نوع درد بعد از جراحی کمر، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

نوع-درد-بعد-از-جراحی-کمر

درد موضعی در ناحیه عمل

این نوع درد به طور معمول در ناحیه عمل و محدوده اطراف آن احساس می‌شود. این نوع درد امکان دارد به دلیل تحریک و وارد شدن آسیب به عصب‌ها، عروق خونی، بافت‌های عضلانی و بافت‌های نرم دیگر ایجاد شود. این درد در حالت هایی نظیر تیز، خفیف، مزمن یا حاد رخ داده با گذر زمان نیز بهبود پیدا خواهد کرد.

درد در پاها

 در برخی موارد، بعد از جراحی کمر افراد به دلیل وارد شدن فشار یا آسیب به رشته های عصبی دردی را در ناحیه پاها احساس خواهند کرد که این درد به طور معمول در طول ریشه‌های عصبی خارج شده از کمر احساس می‌شود. البته باید اشاره کرد که در برخی موارد، علت اصلی این درد می‌تواند تراکم نخاعی یا فشار بر روی عصب ‌ها نیز باشد.

درد شدید و مستمر

درد طولانی مدت در برخی از جراحی‌ها مانند قطع عضو و ماستکتومی شایع‌تر است، اما ممکن است پس از جراحی‌های کمر نیز ایجاد شود.

یک مسئله اصلی این است که جراحی کمر منجر به تغییرات ظریف در حرکت بیومکانیکی ستون فقرات می شود. این تغییرات، همراه با مشکلات اصلی (فتق دیسک و غیره) که منجر به جراحی شده است، می تواند باعث عدم تعادل و استرس مکرر در مناطق خاصی از عضلات ستون فقرات، مفاصل و اعصاب شود. متأسفانه این استرس می تواند منجر به درد مزمن شود، حتی اگر عمل جراحی به خوبی و بدون عارضه انجام شده باشد.

نکته: این نکته را باید بدانید که نوع درد بعد از جراحی کمر و شدت آن در بین افراد مختلف، متفاوت بوده و با توجه به ویژگی‌های فردی و خصوصیات جراحی متغیر است. تشخیص دقیق نوع درد و تاثیر آن بر فرد، در انتخاب روش مناسب درمانی موثر است.

درمان های درد بعد از جراحی کمر

در این بخش از مقاله به بررسی روش های درمان درد بعد از جراحی کمر خواهیم پرداخت.

درمان درد بعد از جراحی کمر

فیزیوتراپی

ورزش پایه و اساس درمان کمر درد مزمن است. این یکی از اولین درمان هایی است که باید تحت راهنمایی فوق تخصص درد در تهران بر روی ستون فقرات خود انجام دهید. هم چنین، با این حال، مجموعه تمرینات یکسانی برای همه تاثیر نداشته و تمرینات باید متناسب با علائم و شرایط خاص افراد باشد، انجام برنامه ورزشی در خانه نیز تاثیر بسیار زیادی در کاهش درد دارد.

فیزیوتراپی برای کمردرد بعد از جراحی شامل موارد زیر است:

✅ بازآموزی وضعیت بدن
✅ تست محدودیت های تحمل درد
✅ تمرینات کششی و انعطاف پذیری
✅ تمرینات هوازی

ذهن آگاهی و مدیتیشن

کمر درد بعد از جراحی موجب نگرانی و استرس در افراد می شود و همین امر منجر به افسردگی خواهد شد، بنابراین افراد باید برای درمان آن به یک روانشناس باتجربه مراجعه کنند، این متخصص امکان دارد مدیتیشن، یوگا، تای چی و سایر راهبردهای شناختی و آرامش بخش را توصیه کند تا ذهن شما را از تمرکز بر درد دور نگه دارد.

رژیم غذایی

برخی از رژیم ها بسیار التهاب زا هستند، به ویژه آنهایی که دارای چربی ترانس، قندهای تصفیه شده و غذاهای فرآوری شده هستند. با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا رژیم غذایی شما می تواند به رفع کمردرد شما کمک کند و چگونه می توانید آن را کاهش دهید. حفظ وزن سالم نیز می تواند با کاهش فشار روی ستون فقرات به کاهش کمردرد کمک کند.

اصلاح سبک زندگی

وقتی درد در ناحیه کمر دارید، مهم است که آن را پذیرفته و خود را با آن سازگار کنید. به طور معمول باید برای کاهش آن سبک زندگی خود را اصلاح کنید که بدین منظور توصیه می شود به میزان کافی استراحت کرده و از انجام فعالیت هایی که درد شما را بدتر می کند خودداری کنید، این نه تنها می تواند به کاهش درد کمر شما کمک کند، بلکه می تواند از پیشرفت بیماری زمینه ای نیز جلوگیری کند. یکی دیگر از تغییرات مهم در سبک زندگی، ترک سیگار است، نیکوتین از نظر علمی برای تشدید درد و تاخیر در بهبود مضر است.

درمان های مبتنی بر تزریق

بلوک های عصبی، تزریق استروئید اپیدورال، فرسایش عصبی و انواع دیگر روش های تزریقی برای کمردرد در دسترس هستند. آنها زمانی استفاده می شوند که منبع درد مشخص باشد و گاهی اوقات می توانند در صورت عدم موفقیت درمان کمک کنند. تزریق ها ممکن است درد را برای مدت معینی متوقف یا کاهش دهند، اما به عنوان راه حل های طولانی مدت در نظر گرفته نمی شوند و نباید به طور جداگانه استفاده شوند.

تزریق اپیدورال برای کاهش درد کمر

درمان های جایگزین

طب سوزنی، ماساژ، درمان بیوفیدبک، لیزر درمانی، تحریک الکتریکی عصب و سایر درمان های غیرجراحی ستون فقرات نیز می توانند برای کمردرد مزمن تفاوت ایجاد کنند. با متخصص ستون فقرات خود در مورد درمان های جایگزینی که می تواند برای شما مفید باشد صحبت کنید.

درمان های دارویی

برای کمک به کنترل کمردرد بعد از جراحی می توان از مسکن ها، داروهای ضد التهاب، شل کننده های عضلانی و سایر داروها استفاده کرد. با این حال، اکثر آن ها با عوارض جانبی ناخواسته همراه هستند و برای استفاده طولانی مدت در نظر گرفته نشده اند.

نکته : درمان کمردرد در دوران بارداری

دوران بارداری یکی از دورانی است که کمردرد از شایع ترین عوارض این دوران است. اغلب بانوان با این دردها آشنا هستند. اما راهکارهایی وجود دارد که به تسکین درد کمر در دوران بارداری کمک می کند. مثل ورزش‌های به خصوصی که می توان انجام داد.

نتیجه گیری

برای درمان هر گونه دردهای از این دست می توانید از بهترین کلینیک درد در تهران کمک بگیرید تا با روش های غیر جراحی هر گونه آسیب را از بدن شما ترمیم و در نهایت برطرف نماید.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *