Search
Close this search box.
بد جوش خوردن استخوان

علت بدجوش خوردن استخوان و نحوه درمان آن

علت بد جوش خوردن استخوان به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما یکی از مهمترین علل این اتفاق به عدم مراجعه به موقع به مراکز درمانی پس از شکستگی استخوان مربوط می‌شود. این موضوع مشکلات متعددی را به بار می‌آورد و در برخی مواقع ممکن است باعث محدودیت در دامنه حرکتی افراد شود. در این مقاله قصد داریم راجع به علت و نشانه‌های این عارضه صحبت کنیم و راهکارهایی درمانی مناسبی را برای برطرف کردن این مشکل به شما ارائه کنیم.

علت-بدجوش-خوردن-استخوان-و-نحوه-درمان-آن

علت بد جوش خوردن استخوان چیست؟

علت این عارضه به عوامل متعددی بستگی دارد. اما همانطور که بیشتر اشاره کردیم یکی از مهمترین دلایل ایجاد این عارضه به عدم مراجعه به موقع به مراکز درمانی مربوط می‌شود. از دیگر علل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅ عدم درمان شکستگی

✅ عدم خونرسانی به استخوان شکسته

✅ برداشتن گچ یا ابزارهای بی‌حرکت کننده زودتر از زمانی که توسط پزشک تعیین شده است.

✅ عفونت در ناحیه شکستگی

✅ دیابت یا سایر مشکلات پزشکی

✅ مصرف داروهای ضد التهاب از جمله ایبوپروفن، آسپرین و…

✅ مصرف نیکوتین یا تنباکو

✅ تغذیه نامناسب

نشانه های بد جوش خوردن استخوان

این عارضه با علائم و نشانه‌های مختلفی بروز پیدا می‌کند که درد و تورم در ناحیه مفاصل و اندام‌ها یکی از شایع‌ترین آن‌ها است. اما در کنار این موضوع، علائم دیگری نیز هستند که بروز آن‌ها می‌تواند به علت این عارضه مربوط باشد، برخی از این موارد عبارتند از :

👈🏻 حساسیت به لمس و تحریک پذیری ناحیه

👈🏻 مفصل سفت و دردناک

👈🏻 محدود شدن دامنه حرکتی مانند عدم توانایی در خم شدن یا باز کردن مفاصل

👈🏻 تورم و درد در ناحیه شکستگی

👈🏻 پیچیدگی و انحنا در مفصل و اندام‌ها به ویژه در انگشتان دست و پا

در صورتی که این وضعیت شدت بیشتری پیدا کند باعث تغییر شکل مفصل می‌شود و برای ترمیم یا اصلاح آن باید مفصل را جراحی کرد. در صورتی که بد جوش خوردن شکستگی، مفاصل کناری را هم تحت تاثیر قرار بدهد در بسیاری مواقع منجر به آرتریت می‌شود.

نحوه تشخیص بد جوش خوردن استخوان

برای تشخیص علت این عارضه از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. به طور مثال در برخی مواقع پزشک با انجام یک سری تصویربرداری‌ها مانند سی تی اسکن، رادیوگرافی یا ام آر آی می‌تواند این موضوع را تشخیص دهد. علاوه بر آن، در معاینه‌های فیزیکی با بررسی علائم زیر می‌توان این عارضه را تشخیص داد.

• حساسیت به لمس و تحریک پذیری ناحیه

• تورم و درد در ناحیه شکستگی

• محدود بودن دامنه حرکتی

تصویربرداری این امکان را برای پزشک فراهم می‌کند تا بهتر بتواند وضعیت استخوان شکسته را ارزیابی کند و برای درمان آن راهکارهای مناسب را به کار گیرد. از جمله روش‌های تصویربرداری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

• رادیوگرافی ساده

• سی تی اسکن

• ام آر آی

نحوه درمان بد جوش خوردن استخوان

پس از اینکه علت مشخص شود در موارد خفیف معمولاً پزشک توصیه می‌کند به مدت طولانی استخوان را به صورت بی‌حرکت نگه دارید تا به مرور استخوان به شکل صحیح جوش بخورد. اما در مواقعی که استخوان بد جوش بخورد و شدت آن بالا باشد باید استخوان شکسته را اصلاح کرد که این روش از طریق جراحی انجام می‌شود. روش‌های جراحی برای درمان جوش خوردن استخوان شکسته عبارتند از:

نحوه-درمان-بد-جوش-خوردن-استخوان

جراحی باز

جراحی باز از طریق ایجاد برش به صورت مستقیم از روی پوست انجام می‌شود که پس از ایجاد برش، استخوان را مستقیماً اصلاح می‌کنند.

جراحی بسته

در این روش برای اصلاح استخوان شکسته از ابزارهای جراحی کوچک استفاده می‌کنند.

جراحی ارتوپدی

در این روش برای درمان جوش نخوردن استخوان شکسته، از قطعات پلاستیکی یا فلزی برای تثبیت کردن استخوان شکسته استفاده می‌کنند.

سوالات متداول بد جوش خوردن استخوان

بد جوش خوردن استخوان چه خطراتی دارد؟

آسیب دیدن بافت‌های اطراف اعصاب، بروز تاول‌، تشکیل زخم‌های عفونی در محل شکستگی و آسیب دیدن عروق اطراف استخوان از شایع‌ترین خطرات این عارضه هستند.

چه غذاهایی می‌توانند برای درمان این عارضه مفید باشند؟

 استفاده از غذاهای حاوی منیزیم، روی، کلسیم، فسفر، ویتامین دی و پروتئین در زمانی که به شکستگی استخوان مبتلا شده‌اید نقش مهمی را در فرایند جوش خوردن صحیح و به موقع استخوان‌ها دارند.

بد جوش خوردن استخوان معمولاً در چه نوع شکستگی‌هایی ایجاد می‌شود؟

شکستگی‌های زاویه‌دار، شکستگی‌های خرد شده و شکستگی‌های چرخشی از مواردی هستند که در آن‌ها احتمال بروز این عارضه بسیار زیاد است.

نگاه کلی به علت بد جوش خوردن استخوان

علت بد جوش خوردن استخوان با توجه به نوع شکستگی متفاوت است. به طور کلی این عارضه باعث ایجاد یک وضعیت غیر طبیعی در استخوان‌ها می‌شود. این موضوع اغلب به دلیل عدم خونرسانی به ناحیه آسیب دیده یا عدم رعایت موارد پزشکی و از همه مهمتر، عدم مراجعه به موقع به پزشک اتفاق می‌افتد. اگر با علائمی مانند درد و تورم در ناحیه شکستگی مواجه شدید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید تا این موضوع را تشخیص دهد و از راهکارهای درمانی مناسب برای رفع مشکل شما استفاده کند.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *