آرتروز فک

آرتروز مفصل فکی + درمان

آرتروز مفصل فکی یکی از بیماری هایی می باشد که امکان دارد یک یا هر دو فک فرد را درگیر کرده و منجر به اختلال در کارایی فک و همینطور شکل ظاهری آن می شود، این بیماری هم می تواند خفیف باشد هم شدید و امکان دارد در صورت عدم درمان به مرور زمان نیز بدتر شود.

باید به این نکته اشاره کرد که این عارضه در خانم ها بیشتر از آقایان رخ می دهد و نشانه هایی را نیز به همراه دارد که در ادامه مقاله این نشانه ها را بررسی خواهیم کرد.

آرتروز-مفصل-فکی-درمان

در این مقاله علت آرتروز مفصل فکی، نشانه های آن و روش هایی جهت درمان آن را بررسی خواهیم کرد، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

علت بروز آرتروز مفصل فکی

بروز این بیماری علت های مختلفی از قبیل آسیب های مفصلی، روماتیسم مفصلی و آرتریت پسوریاتیک دارد که در ادامه هر کدام از آن ها را بررسی خواهیم کرد.

عوامل دیگری که بر روی بروز این بیماری موثر می باشد شامل افزایش سن، فعالیت زیاد فک، عفونت دهان و دندان، اختلال رشد و عوامل ژنتیکی می باشد.

آسیب های مفصلی

یکی از علت های بارز آرتروز مفصل فکی وارد شدن آسیب به فک می باشد که این موضوع بیشتر در افراد ورزشکار اتفاق خواهد افتاد. افرادی که دچار دررفتگی یا شکستگی فک می شوند بیشتر در معرض بروز آرتروز فک می باشند و توصیه می شود این افراد برای جلوگیری از این عارضه ورزش های مرتبط با فک را انجام دهند.

روماتیسم مفصلی

یکی از عواملی که در بروز آرتروز مفصل فکی تاثیر دارد، بیماری خود ایمنی روماتیسم مفصلی می باشد که موجب التهاب مزمن مفاصل فک شده و در نهایت منجر به آرتروز فک خواهد شد.

آرتریت پسوریاتیک

به التهاب مفصل ها که با بیماری پسوریازیس همراه است، آرتریت پسوریاتیک گفته می شود که نشانه هایی از قبیل درد مفاصل، سخت شدن مفاصل، تورم مفصل ها و دندان قروچه را به همراه دارد که در نهایت منجر به آرتروز فک خواهد شد.

نشانه های آرتروز مفصل فکی

نشانه هاو علائم این بیماری با توجه به خفیف بودن یا شدید بودن متفاوت می باشد، چرا که در صورتی که این اختلال شدید باشد فرد حتی در جویدن غذا نیز با مشکل مواجه خواهد شد.

یکی از علائمی که در هنگام بروز آرتروز فک مشاهده می شود، صدا دادن فک در هنگام باز و بسته کردن دهان می باشد و در صورتی که فرد با این علامت مواجه شد بهتر است که به پزشک متخصص مراجعه نماید.

نشانه-های-آرتروز-مفصل-فکی

از جمله دیگر علائم بارز این بیماری درد شدید فک می باشد که حتی در زمان استراحت نیز این درد وجود دارد، البته در هنگام صحبت کردن و جویدن غذا نیز این احساس درد شدیدتر خواهد شد.

از جمله دیگر علائم آرتروز فکی می توان به التهاب مفاصل فک، فقل شدن فک، احساس درد در ناحیه گوش، احساس درد در ناحیه گردن، احساس درد در دندان ها، سرگیجه و سردرد نیز اشاره کرد.

نحوه تشخیص آرتروز مفصل فکی

برای تشخیص بیماری آرتروز فک به طور معمول پزشک متخصص ازمایشات و عکسبرداری هایی را تجویز خواهد کرد که در ادامه این آزمایشات را ذکر خواهیم کرد.

✅ یکی از آزمایشات مربوط به تشخیص این عارضه آزمایش اشعه ایکس می باشد از فک تهیه خواهد شد و از جمله دیگر آزمایشات می توان به آزمایش سی تی و توموگرافی اشاره کرد که دید بهتری به پزشک برای تشخیص مشکل استخوان فک و مفصل ها خواهد داد.

✅ ام آر آی یکی دیگر از آزمایشات تشخیصی می باشد که به طور کامل تمام مشکلات ساختاری در فک را مشخص خواهد کرد.

روش های درمان آرتروز مفصل فکی

در صورتی که افراد با نشانه های این بیماری رو به رو شدند بهتر است که جهت درمان به بهترین کلینیک درد در تهران مراجعه کنند تا از بروز مشکلات جدی تر پیشگیری کنند. روش های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد که در ادامه این روش ها را بررسی خواهیم کرد.

روش-های-درمان-آرتروز-مفصل-فکی

فیزیوتراپی

در این روش درمانی، حرکات ورزشی برای کاهش درد، التهاب مفصل و همینطور فشار روی فک به بیمار آموزش داده می شود و همچنین پزشک متخصص از ماساژ نیز برای افزایش جریان گردش خون استفاده می کند.

لیزردرمانی

یکی از روش های درمان آرتروز فک لیزر درمانی می باشد که با استفاده از طول موج های نور به کاهش التهاب مفصل کمک کرده و منجر به افزایش گردش خون در ناحی ه فک شده و در نهایت به کاهش درد کمک خواهد کرد.

تزریق

در صورتی که درد در ناحیه فک شدید باشد پزشک متخصص امکان دارد از تزریقات داخل مفصل فک جهت کاهش درد و التهاب مفصل استفاده کند.

ارتوکین تراپی

برای آشنایی بیشتر با این روش درمانی آرتروز فک ویدیو زیر را به طور کامل مشاهده فرمایید:

۰۱:۴۱
truncate dir-rtl

آرتروز مفصل فکی

جراحی

در صورتی که روش های درمانی ذکر شده به کاهش و درمان این بیماری کمک نکند، پزشک متخصص امکان دارد از روش جراحی فک جهت درمان استفاده کند که با انجام آن می توان به تغییر شل مفصل و همینطور برطرف کردن التهاب فک کمک کرد.

⚡ امکان تعویض کلی مفصل فک در این جراحی نیز وجود دارد که بدین منظور مفصل فک به طور کامل خارج شده و مفصل جدیدی جایگزین خواهد شد.

روش های پیشگیری و کنترل آرتروز مفصل فکی

روش هایی جهت پیشگیری از بروز این بیماری و همینطور کنترل آن وجود دارد که این روش ها عبارتند از:

  • استفاده از تحریک الکتریکی
  • استفاده از طب سوزنی
  • تزریق کردن استروئید ها و همینطور اسید هیالورونیک
  • مصرف بر خی از داروهای خوراکی مجاز
  • مصرف داروهای شل کننده عضلانی و داروهای تسکین دهنده درد
  • مصرف داروهای ضد افسردگی و همینطور داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی

باید به این نکته اشاره کرد که تمام این موارد باید به دستور و تجویز پزشک متخصص انجام شود و از انجام هرگونه اعمال درمانی و مصرف هر گونه دارویی به صورت سرخود خودداری کنید.

سخن پایانی

همانطور که ذکر کردیم آرتروز مفصل فکی امکان دارد یک یا هر دو فک را درگیر کند و یکی از نشانه های بارز آن درد شدید و مشکل در جویدن غذا می باشد، بنابراین افراد بعد از مشاهده این علائم باید در اسرع وقت برای تشخیص و درمان به پزشک متخصص درد مراجعه نمایند.

مطالب مرتبط
فهرست محتوا
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *