متاسفانه ویروس کرونا مانند گردبادی بی خبر تمام جهان را فرا گرفت و برخلاف تصور برای مدتی طولانی مردم را درگیر بیماری نمود. بسیاری از افراد به راحتی شاهد از دست رفتن عزیزان خود هستند و برخی دیگر با مشکلات و سختی های این ویروس منحوس درگیر می باشند. معمولا کرونا علائم متعددی دارد که با توجه به بسیاری از ویژگی های جسمی و روحی فرد، بروز این علائم در تمامی انسان ها متفاوت است. اما یکی از مشکلاتی که معمولا تمامی افراد مبتلا به این ویروس با آن درگیر می باشند، درد در دوران کرونا است. که ممکن است محل بروز و شدت آن در بدن افراد، متفاوت باشد. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با نواحی مختلف بروز درد در دوران کرونا و نحوه کنترل آن، بیشتر آشنا کنیم.
انواع درد در دوران کرونا
یکی از شایع ترین نوع درد در دوران کرونا، درد عضلات مختلف بدن است. که حدود ۴۰ درصد از بیمارانی که به ویروس کرونا دچار می شوند، آن را تجربه می نمایند. این درد می تواند در ناحیه کمر، ساق پاها، کف پا، دست ها و … ایجاد شود. شدت دردهای عضلانی نیز با توجه به میزان افت اکسیژن خون، ضعف بدن، شدت بیماری، وجود بیماری های زمینه ای مانند پوکی استخوان و … متفاوت است. از آنجایی که بسیاری از افراد در حالت طبیعی نیز دردهای عضلانی را تجربه می نمایند، بهتر با تفاوت درد عضلات در حالت طبیعی و درد در دوران کرونا آشنا شوید. درد عضلانی ناشی از کرونا در اکثر مواقع با نوعی خستگی و کسلی همراه است. از طرفی این درد در حالت طبیعی معمولا حدود سه تا چهار روز طول می کشد. اما در صورتی که سن شما بالا باشد، دچار سندروم پس از کرونا شوید، بیماری های استخوانی مانند پوکی استخوان داشته باشید و یا سیستم ایمنی بدن شما ضعیف باشد، ممکن است این زمان طولانی تر شود.
از دیگر انواع درد در دوران کرونا، احساس درد در ناحیه قفسه سینه و گلو است. درد گلو معمولا به دلیل سرفه های خشک و مکرر ایجاد می شود. اما درد در قفسه سینه می تواند ناشی از سرفه های شدید و یا بروز تنگی نفس در فرد باشد. سردرد نیز از دیگر دردهای ناشی از کرونا است که بسیاری از افراد به صورت خفیف یا شدید آن را تجربه می نمایند. در صورتی که سردرد خفیف باشد، فرد سردردی طبیعی و نرمال را تجربه خواهد نمود. اما در صورتی که میزان سردرد شدید باشد، ممکن است فرد قادر به حرکت دادن سر خود نباشد و با کوچک ترین حرکت سردرد شدیدی را تجربه نماید.
نکته: برای اینکه متوجه شوید دردهای ایجاد شده ناشی از کرونا است یا خیر. بهتر است به سایر علائم کرونا نیز توجه نمایید، زیرا در بسیاری از مواقع درد در دوران کرونا با علائم دیگری نیز همراه است.
بیشتر بخوانید: درمان میگرن ، با جدیدترین راهکارها و با درصد موفقیت بسیار بالا در ایران
راه های کنترل درد در دوران کرونا
با توجه به میزان درد در دوران کرونا روش های مختلفی برای کاهش و کنترل آن توصیه می شود. که از مهم ترین آن ها می توان به استراحت کردن اشاره نمود. به طور کلی استراحت کردن یکی از مهم ترین و موثرترین راهکارهای مراقبتی جهت درمان انواع درد و و بهبودی سریع تر بیماری کرونا است. به همین دلیل در صورتی که متوجه شدید درد بدن شما به دلیل ابتلا به بیماری کرونا است، بهتر است استراحت کردن را جدی بگیرید. از طرفی ورزش کردن نیز می تواند به کاهش درد عضلات کمک نماید. البته ورزش کردن به معنای انجام فعالیت های سنگین ورزشی نیست. به طور مثال ماساژ عضلات زیر آب گرم و انجام حرکات کششی و نرمشی به صورت نشسته می تواند در تسکین درد شما موثر باشد. از طرفی داروهای مسکن نیز می توانند در کنترل درد در دوران کرونا به شما کمک نمایند. در صورتی که احساس می کنید درد به قدری شدت گرفته که موجب ناراحتی و آزار شما می شود، می توانید به صورت مرتب و سر وقت از یک داروی مسکن مانند نوافن و بروفن استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: ورزش های مناسب گردن درد
دما درمانی
نیز از دیگر روش های موثر در بهبود درد در دوران کرونا است. شاید فکر کنید دما درمانی به منظور قرار دادن حوله و یا کیسه آب گرم روی قسمت دردناک است. البته در تاثیرگذاری گرما در کاهش درد شکی وجود ندارد. اما برخلاف تصور استفاده نمودن از کیسه آب یخ و سرما درمانی می تواند بسیار موثرتر واقع شود. شوک وارد شده به عضلات توسط سرما درمانی می تواند به بهبود درد آن ها منجر شود. زیرا در بسیاری از مواقع گرما می تواند مفاصل متورم شده را تحریک نموده و منجر به درد بیشتر آن ها شود. بستن قسمت دردناک و تحت فشار قرار دادن آن نیز می تواند به بهبود درد کمک نماید. البته فراموش نکنید که محکم بستن آن به گونه ای که خون به راحتی گردش نداشته باشد، می تواند موجب تشدید درد شود. بنابراین قسمت دردناک را به گونه ای ببندید که خون در آن قسمت به راحتی جریان داشته باشد. همچنین می توانید برای کنترل درد در دوران کرونا قسمت مورد نظر را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. به طور مثال در صورتی که درد در نواحی ساق پاها ایجاد شده است. بهتر است هنگام خواب چند بالش زیر پاهایتان بگذارید. یا اگر دچار سردرد شده اید، سرتان را بالاتر از بدن خود نگه دارید.
نتیجه گیری
در صورتی که با استفاده از روش های ذکر شده باز هم درد شما کاهش پیدا نکرد، می توانید برای بهبود درد در دوران کرونا به پزشک مراجعه نمایید. از آنجایی که این دردها معمولا موقتی بوده و پس از درمان کرونا کاهش پیدا خواهند کرد و یا برطرف خواهند شد. نیازی به درمان های تهاجمی و پرهزینه نیست. به همین دلیل پزشک متخصص در کلینیک درد در اکثر مواقع با داروهای تزریقی کاهش دردهای عضلانی، داروهای سردرد و … به بهبود درد شما کمک می نماید. البته نکته دیگری که در جهت بهبود درد در دوران کرونا باید بدانید، این است که نوشیدن مایعات و پرهیز از خوردن سردی ها می تواند تاثیر بسیار قابل توجهی در کاهش میزان درد داشته باشد. به همین دلیل بهتر است در طول بیماری از مایعات گرم و آب به وفور استفاده نمایید.